Kaller: E-post:

Cyste i magen trykk i underlivet


cyste i magen trykk i underlivet

Kyssesyken kan man kun ha en gang, siden kroppen forsterker immunforsvaret slik at det ikke kan skje igjen. Det vil si at kroppens eget immunforsvar kurerer kyssesyken uten spesifikk behandling. Infeksjoner spenner fra helt uskyldige og vanlige tilstander som forkjølelse og mage-tarminfeksjoner til alvorlige og potensielt dødelige sykdommer som bakteriell hjernehinnebetennelse og ebola-infeksjon. Nesten alle mennesker får dette viruset, men det er ikke før man får symptomer at man har kyssesyken. Sist oppdatert, kyssesyken er en virusinfeksjon som er forårsaket av Epstein-Barr virus, et av de vanligste virusene for mennesker. Drikke av samme flaske og dele spytt bør derfor unngås, hvis det er mistanke om at nære venner eller familie har kyssesyken. . Kyssesyken og Epstein-Barr virus er også assosiert med høyere fare for utvikling av blodkreft (lymfom). I de fleste tilfellene går feber og halsvondt over i løpet av et par uker, mens for en del kan konsentrasjonsproblemene og slappheten vare i opp til et halvt.

Kontaktsport og altfor tung trening må unngås, for milten kan sprekke ved for høyt trykk i bukhulen. Epstein-Barr virus vil fortsatt ligge i kroppens celler etter kyssesyken, men viruset vil være inaktivt og uten mulighet til å forårsake kyssesyken igjen. Nesten alle vil en eller gang bli smittet av Epstein-Barr virus, men det betyr ikke at man får kyssesyken. Forstørret lever kan også skje ved kyssesyken, men ikke like hyppig som forstørret milt. Kyssesyken er en virusinfeksjon med typiske plager som halsvondt, feber og hovne lymfekjertler på halsen.

Årsak, kyssesyken er forårsaket av Epstein-Barr virus. Det er viktig å la kroppen hvile, slik at kroppen kan bekjempe viruset. Halsbetennelse og feber gir seg som oftest etter en til to uker ved kyssesyken. Med tiden vil de fleste bli friske etter kyssesyken. Ved kyssesyken blir leveren skadet, og det er derfor viktig å holde seg unna stoffer som brytes ned i leveren. Man bør derfor ikke dele flaske eller ha annen nærkontakt med en person som har kyssesyken. Ellers kan det oppstå varig leverskade, blodmangel og problemer med nervesystemet. Det er forskjellig fra person til person, og er avhengig av hvor fort kroppen klarer å restituere seg etter kyssesyken. Ved feber og halsvondt kan man bruke febernedsettende og betennelsedempende (paracetamol, ibuprofen).

Alvorlighetsgraden til de ulike infeksjonssykdommene avhenger av type mikrobe og hvilket organ som er affisert. Siden kyssesyken er en virusinfeksjon i blodbanen, er det nokså vanlig å få forstørret milt. Steroidebehandling mot halsbetennelse kan også bli brukt, men det er mye usikkerhet rundt hvor effektivt det. Ved alle infeksjoner er det viktig med rikelig væskeinntak. Det betyr ikke at man har kyssesyken. De fleste vil bli smittet av Epstein-Barr virus en eller annen gang i livet, som oftest som barn. Halsbetennelsen kan være så hissig at det blir vanskelig og smertefullt å svelge. Svært sjeldent kan det oppstå komplikasjoner ved kyssesyken. Leveren kan ofte være skadet og frigi stoffer, og da vil det være forhøyete leververdier (transaminaser). Prognose, kyssesyken er en selvbegrensende sykdom.

De hovne kjertlene på halsen er ofte ømme ved berøring. Ved smitte av kyssesyken kan det ta lang tid før plagene kommer (tre til sju uker og ofte i perioden før det skjer, kan man merke slapphet, nedsatt matlyst, muskelsmerter og generell sykdomsfølelse. Sjansen for å utvikle blodkreft (lymfom) er veldig lav, så faren øker defor veldig lite på grunn av kyssesyken. Ved infeksjon er hvite blodceller forhøyet. . Siden det ikke finnes noen behandling mot kyssesyken, er det viktig med tilstrekkelig hvile og væskeinntak.

...

Smerter i nedre del av magen gravid stikker i underlivet

SMERTER NEDRE DEL AV MAGEN DEILIGSTE JENTEKROPP

Knulle smerter i underlivet gravid

Kyssesyken er en virusinfeksjon som er forårsaket av Epstein-Barr virus, et av de vanligste virusene for mennesker. Behandling og forebygging, kyssesyken er en virusinfeksjon, og det finnes ingen spesifikk behandling.  Det er ikke så vanlig at milten blir så stor at man kjenner den selv, men området hvor milten ligger, under venstre ribbeinsbue, kan være ømt. Siden kyssesyken er en virusinfeksjon, finnes det ingen spesifikk behandling. Kyssesyken er forårsaket av Epstein-Barr virus. Cyste i magen trykk i underlivet

Stikkende smerte i underlivet underpupp

Det er også viktig å unngå antibiotikabehandling (amoxicillin, ampicillin) ved kyssesyken. For bakterielle infeksjoner finnes mange forskjellige typer antibiotika som er effektive. Epstein-Barr virus er en del av herpesvirusfamilien, og norske jenter på snapchat hvordan fingreglv det er et av de vanligste virusene som finnes for mennesker. Kyssesyken blir spredd igjennom spytt fra mennesket, derav navnet kyssesyken. Diskuter i Doktoronline forumet, infeksjonssykdommer. Det er kun et fåtall i forhold til antall smittede som utvikler kyssesyken. Det er en enkel blodprøve som sier om man har kyssesyke eller ikke. Klassiske symptomer ved kyssesyken er vond hals, hovne mandler, hovne lymfeknuter, feber, slapphet og konsetrasjonsproblemer.